Que no ens els toquin

racons llobregat

Actuació en el sota d’un pont del riu Llobregat, a l’altura del Prat de Llobregat.
Per a fer aquesta actuació partim d’una observació meticulosa del lloc en què hi trobem evidències d’activitats com l’esport, els graffitis, els conreus i el pasturatge. També trobem la manca de connexió per a vianants entre El Prat i Bellvitge.

Com a resposta a aquestes preexistències, plantegem un projecte urbà que reforci l’activitat esportiva, lúdica, agrícola i ramadera i vinculi el Prat i Bellvitge mitjançant una passera peatonal.

L’actuació tracta de fer uns horts urbans al sud del pont i una passarel·la lleugera peatonal que enllaci les dues ribes del riu Llobregat, la part nord del pont la reservem per a fer una zona de pastura i el sotapont el veiem com una zona lliure per a realitzar activitats.

Els horts urbans demanen de la creació d’uns armariets per a deixar-hi les eines i material agrícola lleuger. Aquests els situem annexionats als murs estructurals del pont amb l’objectiu d’aprofitar el mur com a del tancament dels armaris. La coberta dels armaris es converteix en un escenari urbà per a que els graffiters puguin pintar sense perill de prendre mal o qualsevol esportista pugui descansar tranquil·lament visualitzant una vista elevada del riu Llobregat.

En conclusió, amb aquesta actuació el lloc respon millor a les demandes de les activitats que s’hi fan, possibilitant que es facin més fàcilment, en definitiva, millorant les seves condicions.

racons
Projecte finalista de la primera fase del concurs Racons del FAD, octubre 2012, a l’espera del veredicte final.

Projecte realitzat conjuntament amb Carles Ruiz Mata.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s