La pila – Habitatges a la Plaça de la Carbonera

El projecte parteix d’una prolongació de l’espiral que genera la sortida 21 de la Ronda Litoral a la Plaça de la Carbonera.Aquesta rampa s’envolta amb el conjunt d’habitatges, que es van separant de la rampa a mesura que està en contacte amb el terra per tal de generar un espai públic interessant en planta baixa.
Per tant, és un projecte que té la voluntat d’analitzar els diferents tipus de circulació, no només en planta, sinó també en tota la secció de l’edifici.

Les emissions de gasos a Espanya han disminuit considerablement en els últims anys. Per seguir baixant la xifra d’emissions (encara per sobre del permès al protocol de Kyoto) s’ha d’actuar a gran escala (a nivell de ciutat, proposant estretègies sostenibles), però també a través de les edificacions. Per aquest motiu, el present projecte té molta consideració en els aspectes energètics.

La parcel·la està situada en un punt vital a nivell de comunicacions de la ciutat. Pel que fa a la trama viària, se situa al final de Paral·lel, un dels eixos vertebradors de la ciutat, i una sortida de la Ronda Litoral. El projecte permet fer confluir els carrils bici a l’emplaçament per a millorar la connectivitat del Poble Sec, la Ciutat Vella i el front marítim. El projecte també inclou una nova estació ‘Bicing’. Les comunicacions en aquest punt també són molt importants per mar (just al davant hi té situat el port, d’on surten els vaixells que viatgen a les Illes Balears), aire (Telefèric de Montjuic) i per sota terra (té varies parades de metro L2-L3 molt a prop).

Emplaçament

Planta baixa

Plantes

Habitatges

Percepcions des de la ciutat

Maqueta general

Seccions

Secció constructiva

Alçats

Circulacions

Realitzat per Quirze Salichs i Carles Ruiz. Gener de 2012, dins el marc de l’assignatura Projectes V en el grup de Josep Bohigas.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s